WHUUUH. Viiden tunnin yöunet ja olen hereillä, vaikka kuinka pyörisin ja leikkisin nukkuvaa.


Pienen tunnelmallisen pubin baaritarjoilija uhkaa. Sanoo syöneensä jaffakeksini. Mikä suru. Olisin tarvinnut yhden. Kauempaa minua kohti katsoo tutut kasvot. Teini-iän ystävä, saman näköisenä kuin silloinkin, tuijottaa minua. Hiljalleen hänen kasvonsa kääntyvät hymyyn ja hän lähestyy minua reiluin askelin.

Mitä kuuluu, hän kysyy minun pyyhkiessä hikeä ja likaa kasvoiltani. Hauska nähdä häntä, mutta en saa sanottua kuin että näytän kamalalta. "Vietin viime yön putkassa" - sen jälkeen käyn pesemässä kasvoni ja kerron koko tarinan.


Läheisiin ystäviini kuuluu sellainen parivaljakko, jonka kanssa ei voi joutua muualle kuin ongelmiin. Näiden samaisten sankareiden kanssa olin liikenteessä ja yhden tähden jallupullo kiersi poikien kourasta toiseen. Ajan ja nesteen hupenemisen myötä kaikki muuttui heidän silmissään hauskaksi, elämä leikiksi, rajat turhiksi ja laki olemattomaksi. Niin väkevää humalatilaa tulisi hoitaa kotona, suljettujen ovien takana, mutta pojat vaativat mennä käymään rakennuksessa, joka on ympäröity verkolla. Pitäisi oppia, että se ei tiedä koskaan hyvää.

Ei aikaakaan, kun liikehdintämme huomataan ja virkavalta yllättää meidät pihaltaan. Seurani tahtovat ärsyttää - he suorastaan janoavat sitä. ÄLÄ ÄRSYTÄ POLIISIA. Etenkään helposti ärtyvää ja vaikutusvaltaista sellaista. He tekivät niin ja lopulta me kaikki olimme selvittelemässä aulassa, keitä olemme ja miksi viihdyimme pihalla. Jallun huurtama kaksikko eivät lopettanee mölyämistään, välittänyt heidän ja virkailijan välissä olevasta pleksi-seinästä, vaan astelivat henkilökunnan alueelle. Siitä seurauksena pääsimme samaan riiviin isompien rikollisten kanssa.

Jouduimme istumaan lattialla muiden kanssa. Kätemme oli teljette pään yläpuolelle ja jalat kiinni toisiinsa. Hengitettävä ilma oli tunkkaista ja kuumaa. Laskuhumalan rauhoittamat pojat otettiin samaan aikaan kanssani uusinta kuulusteiluihin. Meidän tuli kertoa keitä olemme ja miksi olimme heidän pihallaan ilman lupaa. Viimeisillä voimillaankin toinen pojista pelleili asialla yhä. Onneksi minä ja toinen pojista saimme kerrottua tapahtumien todellisen kulun ja pääsimme astelemaan pois pitkän valvotun yön jälkeen. Ylittäessämme suojatietä tapahtui kolari. Pojat päättivät aloittaa alusta ja menimme tuohon pubiin, jossa jaffakeksit oli syöty ja tunnelma tiivis.