Kuvat vilisevät niin nopeasti, etten saa niistä otetta. Värisävyt vaihtelevat syvästä mustasta trooppiseen siniseen. Lopulta seuraan veden alla liikkuvia ihmisiä. Erotan altaan pohjalla kulkevan tummansinisen laattaviivan, jonka tarkoituksena on avittaa uimareita linjansa löytämisessä. Ympäriltäni kuuluu kevyttä naurua, joka saa mieleni aurinkoisemmaksi. Vuoden ikäinen siskontyttäreni nauttii vesipetoilusta vanhempiensa kanssa ja antaa äänensä kajahdella uimahallin seinistä. Vesi on kylmää ja vaatteeni ovat kastuneet minun joutuessani veteen. Nousen altaasta lähtien seuraamaan kahta ystävystäni ja  poikaystävääni ulos hallista.

Seuraan heitä lähikaupungin lomakylään, jossa vasten minun tahtoani murtaudutaan vuokralla olevaan mökkiin. Ulkona vallitseva pakkanen ja minun märät vaatteeni ovat heidän mielestänsä varsin pätevä syy lainata tätä pientä tönöä, jonka sisustukseen kuului ainoastaan sohvasänky takka ja pieni keittiötä muistuttava osa. Pojat yhdessä sytyttävät takan lämmittääkseen tupaa ja ystävättäreni kaivaa kirstusta minunulle kuivaa vaatetusta. Sytytetty tuli saa hermoni kiristymään, sillä tiesin savupiipusta tupruavan savun paljastavan meidät. Muiden keveä suhtautuminen kiinnijäämiseen repi hermojani riekalemaiseksi ja aloin jo miettiä meitä puolustavia valheita. 

Ystävieni istuessa ulkona pihakeinussa riitelen poikaystäväni kanssa tästä typerästä ideasta huomatessani omistajan lähestyvän mökkiä. Rukoilen heitä lähtemään, mutta saan vatsaukseksi vain olan kohautuksen. Omistajan saapuessa ovelle olin jo häntä vastassa selittääkseni murtautumisemme hänelle osallistumisellamme vauvauintiin. Valitettavasti omistajan viha ei antanut sijaa selityksille ja hänen rangaistuksensa meille oli suuri petohaukka. Sen siivet täyttivät pienen mökin ääriään myöten ja sen murhanhimoinen katse oli kohdistunut minuun. Sen kynnet pureutuvat selkääni ja pelkään kuolemaa. Kipu saa minut huutamaan. Selkäni kramppaa. Asteittain kramppi ja sen aiheuttama kipu herättää minut tästä järjettömästä unesta.

Hyvää huomenta minä. Hyvää huomenta maanantai.